Wanneer en hoe vindt een begrafenis plaats?
Een begrafenis moet binnen 6 dagen na het overlijden plaatsvinden. Binnen deze tijd wordt de uitvaartdienst voorbereid. Tijdens de plechtigheid kunnen familie en vrienden de overledene begeleiden tot aan zijn of haar laatste rustplek. U kunt ervoor kiezen de nabestaanden de kist te laten dragen, of mensen hiervoor in te huren. Bespreek met ons of u als laatste of juist als eerste bij het graf afscheid wilt nemen. Wij kunnen ervoor zorgen dat er een schepje aanwezig is, zodat de nabestaanden zand op de kist kunnen laten vallen. Na het afscheid dragen wij zorg dat het graf wordt afgesloten, de bloemen geplaatst worden en een tijdelijk gedenkteken geplaatst wordt.
Wat voor een gedenkteken wordt er op het graf geplaatst?
U kunt het gedenkteken zo speciaal mogelijk maken. Een mooi idee is misschien wel het gebruik van mozaïek om zo een persoonlijk en kleurrijk kunstwerk te maken. Van gebroken stukjes iets nieuws en unieks maken, maar uiteraard bent u helemaal vrij om iets uit te kiezen dat aansluit bij de wensen van degene die overleden is. Een gedenkteken hoeft ook niet voor de begrafenis gekozen te worden, maar hier kunt u rustig de tijd voor nemen. De uitvaartverzorger van Meenhuis & van der Kraan Uitvaartzorg kan u hierbij adviseren en eventueel ook begeleiden.
Wat zijn de kosten van een begrafenis?
Begraven is duurder dan cremeren. Dit heeft te maken met de grafrechten, het onderhoud van het graf en de kosten voor een gedenkteken. Het verschilt per gemeente hoe hoog de kosten voor de grafrechten en het onderhoud liggen. Over het gedenkteken beslist u zelf. Na een aantal jaren, staan de nabestaanden voor de keuze om het grafrecht te verlengen, of het graf te laten ruimen. Om te voorkomen dat de nabestaanden voor deze moeilijke keuze komen te staan, wordt er tegenwoordig ook gekozen voor natuurbegraven. Hierbij is de grafrust eeuwig.
Wat is natuurbegraven?
Natuurbegraven houdt in dat de overledene wordt begraven zonder belastende materialen voor de natuur. Hierdoor wordt het lichaam teruggegeven aan de natuur en hoeft een natuurgraf niet geruimd te worden. Met een plek op een natuurbegraafplaats is de grafrust eeuwig. Hiermee hoeven de nabestaanden later niet voor de moeilijke beslissing te staan over het verlenging van het graf. Om het milieu niet te belasten, wordt onbewerkt hout of een boom gebruikt als grafmarkering. Natuurbegraven past perfect bij een groene uitvaart. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.